Vsi, ki ste že imeli vraščen noht se dobro zavedate, da to ni tako enostavna zadeva. Potreben je pregled in zdravljenje. Pri nas doma je imel vraščen noht moj mož. Ko so se mu težave pojavile, nam še tega ni povedal. Hotel je težavo rešiti sam in si je še bolj zakompliciral. Videla sem, da ga nekaj skrbi in ko sem ga dlje časa spraševala, zakaj je tako nervozen, mi je končno povedal, da je težava vraščen noht. Seveda sem mu takoj rekla, naj mi noht pokaže. Takrat pa je nastala težava. Šele takrat sem videla, kako se on boji in kako je prestrašen. 

Vraščen noht in neprijetna bolečina

Ni mi hotel pokazati stopala in nohta. Ko sem mu obljubila, da se ne bom niti dotaknila, mi je končno pokazal svoj noht. Ni bilo videti tako hudo, bilo pa je videti toliko, da sem vedela, da potrebuje pedikuro. Tako sem mu rekla, naj se takoj naroči na zdravstveno pedikuro in da naj ga ne skrbi, ker še ni tako hudo. Videlo se je, da je noht rasel v kožico in ta se je vnela. Bil pa je čisti začetek, tako da sem vedela, da ne bo potreboval antibiotika, če bo šel hitro na pedikuro. 

Gospa, kamor je poklical, ga je naročila že naslednji dan. Tako je naslednji dan ves prestrašen, vseeno komaj čakal, da gre uredit svoj vraščen noht. V pol ure so mu uredili vse. Dobil je kremico in tako je prišel domov ves srečen. Prav videla sem, kako se mu je kamen odvalil iz srca. Sedaj dobro vem, kako nervozen zna biti zaradi nohtov. Smešno pa mi je, kako se njegovega stopala niti dotakniti ne smem. Po tej strani me še kako zanima, kako je potekala pedikura. Ali je imel stopalo pri miru, kajti vraščen noht je njemu predstavljal kar velik problem.